ZIDNE OBLOGE

Prilikom izrade staklenih obloga koriste se najkvalitetnije keramičke boje i primenjuje savremena tehnologija kojom se postiže vrhunski kvalitet pigmenta i visokog sjaja. Kaljeno staklo je biološki neaktivan, lako održiv, postajan, materijal otporan na habanje i mehanička opterećenja čime sve više dobija prednost kada je u pitanju savremeni enterijer.

DIMENZIJE I UGRADNJA - Staklene zidne obloge izrađuju se u različitim oblicima, dimenzijama i debljinama. U zavisnosti od pozicija instalacija na zidovima (utičnice, izvodi za vodu i ostale instalacije) na oblogama je moguće pripremiti ureze svih standarda i dimenzija kako bi se omogućila jednostavna ugradnja neophodnih priključaka. U zavisnosti od prostornih i konstruktivnih mogućnosti obloge se ugrađuju sa vidljivim ili skrivenim nosačima direktno na podlogu, preko rasterske konstrukcije, u ramove, u specijalne profile ili pomoću tačkastih nosača. Prema zahtevu ugrađuju se segmentno ili u jednom komadu ako to dopuštaju prostorne mogućnosti.

DIZAJN - Proizvode se u bojama po „RAL“ i „NCS“ standardu farbanjem "anti-scratch" keramičkim pigmentom pri čemu se lako mogu uklopiti sa ostalnim prostornim elementima bez greške u boji. Osim jednobojnih, proizvodimo i zidne obloge koje mogu imati motiv u više boja, „full-color“ motiv, peskirati se potpuno ili po motivu, gravirati ili se pampleksirati filmom u boji.

PRIMENA - Zbog odsustva poroznosti i minimalnog statičkog elektriciteta zadržavanje nečistoća je minimalno čime ove obloge predstavljaju površine koje su najlakše za održavanje. Zbog ovih osobina staklene zidne obloge najčešće se preporučuju u kuhinjama, toaletima, hodnicima, kancelarijama, laboratorijama, svim prostorijama za stanovanje a posebno u javnim objektima.